Mi a motiváció szó jelentése?

A latin movere szóból származik. Jelentése: mozgás, mozgatás.
A motiváció egy kívánt cél és érzelmi állapot elérésére irányul. A könnyebb értelmezhetőség miatt különböztessük meg a motivációt és a motiváltságot. A motiváció eszerint kívülről ható ösztönzés egy cél elérésére, azaz külső motiváció, a motiváltság pedig az egyén belső, legmélyebb érzelmeihez kapcsolódó vágyainak megéléséhez, kiteljesedéséhez vezető hajtóerő, azaz belső motiváció

A motivációs tréning célja:

a résztvevők önismeretének,együttműködésének, kommunikációjának, empátiájának és motivációjának fejlesztése, szokásbeli, személyiségbeli különbözőségekből vagy éppen hasonlóságokból adódó problémák, nehézségek tudatosítása, tisztázása és a megértésből fakadó felismerések útján való fejlesztése. Továbbá, hatékony probléma megoldási módok megismertetése.

Menete:

– az egyéni motivációs alap feltárása

– a személy motivációs tényezőinek felszínre hozása,

– a motivációs tényezők felhasználási, és fejlesztési lehetőségeinek megmutatása,

– a munka és a személyes életterületekre való kiterjesztése.

 

Ajánlat kérés cégeknek

Jelentkezés magánszemélyeknek (egyéni vagy csoportos tréningre)

 

Mert fontos elhinnie minden embernek, hogy vannak számukra is sikert adó tevékenységek!

A pillanatnyi sikertelenségünk, kudarcélményeink ellenére is mindannyian képesek vagyunk kitörni, ha a saját lehetőségeinkhez képest megvalósítható célokat tűzünk maguk elé és a saját belső érzéseink,vágyaink vezérelnek bennünket!
A megvalósított célok pedig öngerjesztő folyamatokhoz vezetnek, hiszen, elérésük révén egyre merészebb célokat tűzünk ki.